Välmående-delen i Wellie ligger Frida Ljungdahl extra varmt om hjärtat. För fyra år sedan blev hon sjukskriven för utmattningssyndrom.

– Det var en riktig kamp. Det tog lång tid innan jag förstod själv hur illa det var. Från att ha jobbat i 110 varje dag och sen spendera kvällen på gymmet för att sen åka hem och försöka vara den perfekta sambon/vännen/dottern/systern som jag trodde att jag behövde vara, till att inte klara av att gå till jobbet eller ens gå utanför dörren överhuvudtaget var en riktig käftsmäll.

Vad betyder må bra för dig?

– I dag betyder det för mig att man har ett högt värde på sig själv, att man har en snäll relation med sin kropp och sina tankar trots att man ibland har dåliga dagar. Ett tag tvivlade jag på att jag skulle få må bra igen och dit önskar jag ingen. Det kan också nästan bli en stress för många idag att "må bra" med alla hälsotrender som finns, men det gäller att hitta sitt eget läge där man mår som bäst.

LÄS OCKSÅ: Wellies kbt-psykolog: 7 bra tips när du ska förändra ditt liv

Vad får dig att må bra i dag?

– Det blir nog ett så cheesy svar som när jag känner mig tacksam. När man kommer på sig själv med att sitta och le åt ingenting alls och allt!

– Sen är ju känslan efter ett riktigt bra träningspass inte att underskatta. Endorfiner gör verkligen underverk!

frida ljungdahl

Hur använder du Wellie idag?

– Välmående-delen tycker jag är det som gör den stora skillnaden mellan Wellie och andra hälsoappar. Att man har tänkt på att den mentala biten är lika viktig som den fysiska. Sen älskar jag träningspassen med Erika Kits Gölevik! Så mycket pepp och även korta pass som man kan få in vardagen när man har lite tid.

– Kostdelen är också genialisk! Ingen kaloriräkning, att man istället får hjälp med vad som är bra råvaror och scanningfunktionen är super. Vare sig man är hemma eller i affären så kan man bara scanna en produkt och man får direkt svar på om det är ett bra val eller om det finns bättre alternativ. Det är något jag har saknat. Ofta kanske man vet vad som är mindre bra att äta men man vet inte vad man ska välja istället.

PROVA PÅ-ERBJUDANDE: Testa Wellie gratis i två veckor - därefter 149kr/mån

“Förbud funkar inte på mig” skriver du i din blogg. Kan du utveckla?

– Om någon förbjuder mig att göra något så är det jag inte får göra det enda jag tänker på. Lite som om någon skulle säga "tänk inte på en blå elefant". Vad tänker man på då? Jo en blå elefant.

– Kommer ihåg när jag testade att köra "sockerfritt januari", hela januari gick jag och tänkte att efter den 31:e skulle jag få äta godis igen. Inte så effektiv metod alltså. Vet jag med mig att jag får unna mig någon gång när jag verkligen vill så tar det bort udden lite och fokuset hamnar på annat och bättre saker.

TEXT: SARA FRIDH FOTO: PRIVAT


===========================
Fakta: Frida Ljungdahl
Ålder:
31.
Bor: Ljungby.
Familj: Mamma, pappa, två storebröder, sambo och två katter.
Gör: Jobbar till vardags som systemadministratör.
Blogg: https://nouw.com/fridaemmasofia
Intressen: Böcker, musik och träning och hälsa.
Aktuell: Som ny ambassadör för Wellie.


===========================
Fridas bästa må bra-tips:

  1. Sänk kraven på dig själv. Ingen annan förväntar sig lika mycket av dig som du själv gör.
  2. Se inte träning som ett jobbigt måste. Det måste inte alltid innebära en timme av svett. 5 minuter rörelse är faktiskt bättre än inget alls.
  3. Prata. Öppna dig för någon du litar på när livet känns tufft. Tankar är så mycket tyngre och snurrigare i ditt huvud än ute i luften som ord.