När vi gör intervjuer med våra näringsfysiologer eller coacher brukar vi alltid fråga om deras favoritrecept från appen. De verkliga experterna är ju dock Wellies medlemmar! Vi har därför satt samman en lista över Wellie-användarnas 11 mest hjärtmarkerade recept.

Vad recepten har gemensamt? Förutom att de så klart både är väldigt goda och nyttiga är den gemensamma nämnaren att de går snabbt att laga. Samtliga recept i topplistan ingår i Wellies kategori ”snabblagat”.

Här kommer därför 11 lättlagade och smarriga recept som är bra för dig! Smaklig spis!

1) Kyckling i kokoscurry

kyckling i kokoscurry

Det behöver du för 4 portioner:

2 msk jordnötsolja (alt rapsolja)

500 g kycklingkött, finstrimlad

1 msk röd currypasta

5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)

2 tsk färsk riven ingefära

6 salladslökar, strimlade

250 g plommontomater, grovhackade

2 dl kokosmjölk

pressad lime

Så gör du:

  1. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och woka kycklingstrimlorna i omgångar och ta upp dem.
  2. Tillsätt ingefära och currypasta och fräs tills det börjar dofta.
  3. Tillsätt tomaterna och woka dem precis mjuka. Lägg tillbaka kycklingen, tillsätt kokosmjölk och buljong. Hetta upp och låt allt bli genomvarmt. Smaka av, kanske behövs pressad lime och salt.

2) Stekt torskfilé med ärtpesto

stekt torskfilé med ärtpesto

Det behöver du för 4 portioner:

500 g torskfilé

600 g gröna ärtor

2 st grönsaksbuljongtärningar

3 vitlöksklyftor

4 tsk olivolja

40 g riven parmesan

1 citronklyfta

salt och peppar

600 g kokt potatis

Så gör du:

  1. Gnid in torsken med lite av olivoljan, salta och peppra. Stek i teflonpanna.
  2. Koka ärtorna i vatten med lite buljong.
  3. Mixa ärtorna med resten av olivoljan, vitlöken och späd med buljongen till önskad konsistens. Vänd ned parmesan. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer salt.
  4. Lägg upp allt på tallrik tillsammans med den kokta potatisen och toppa med citronklyfta.

Nyfiken på Wellie? Läs mer om prova på-erbjudandet här!

3) Rostbiff med egen potatissallad

rostbiff_potatissallad

Det behöver du för 2 portioner:

400 g rostbiff i tunna skivor

200 g kokt kall potatis

60 g purjolök

100 g kvarg (0,1%)

1 tsk vitvinsvinäger

2 tsk dijonsenap

salt och peppar

Så gör du:

  1. Skiva potatisen och purjolöken.
  2. Rör ihop kvarg, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar.
  3. Blanda såsen med potatisen och purjolöken.

4) Linssallad med fetaost

linssallad

Det behöver du för 1 portion:

150 g kokade gröna linser

0,25 st rödlök

1 tomat

40 g fetaost

1 msk hackad persilja

1 tsk olivolja

1/2 tsk dijonsenap

en skvätt citronsaft

salt och peppar

Så gör du:

  1. Finhacka rödlök och dela tomaten i tärningar.
  2. Rör ihop en dressing av olivolja, dijonsenap, citronsaft, socker, salt och peppar.
  3. Blanda linser, rödlök, tomat, dressing och persilja och smula över fetaost.

GUIDE: Så fungerar kostfunktionerna i Wellie-appen

5) Bananpannkakor

bananpannkakor

Det behöver du för 2 portioner:

2 bananer

4 st ägg

Kallpressad kokosolja till stekning

Kesella och färska bär till servering

Så gör du:

  1. Mosa bananerna med gaffel och vispa ner äggen.
  2. Grädda i en teflonstekpanna med kokosolja, ta cirka 2 matskedar pannkakssmet per pannkaka.
  3. Servera med en klick kesella och färska jordgubbar eller bara som de är.

6) Torskfilé med hackat ägg och räkor

torskfile med hackat ägg

Du behöver för cirka 1 portion:

150 g torskfilé

1 dl skalade räkor

1 kokt ägg, färsk dill

1 tsk smör

salt och peppar

5 st grön sparris

100 g kokt potatis.

Så gör du:

  1. Stek torsken i smör, på medelvärme. Salta och peppra.
  2. Koka sparrisen al dente i lättsaltat vatten. Finhacka ägget och de skalade räkorna och blanda med dill.
  3. Servera torsken med sparris och räk- och ägghacket och kokt potatis.

LÄS OCKSÅ: Så kan du gå ner i vikt med Wellie - utan att räkna kalorier

7) Kyckling med honungsrostad sötpotatis och pumpafrön

kycklingfilé sötpotatis

Det behöver du för cirka 5 portioner:

600 g kycklinglårfilé

2 st stora sötpotatisar

2 msk olivolja

1 tsk flytande honung

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad rosmarin

flingsalt

nymalen svartpeppar

5 msk pumpafrön

150 g fetaost

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och tärna sötpotatisen och lägg tillsammans med kyckling i en ugnsform.
  3. Ringla över olivolja och honung, strö över de torkade örterna, salta och peppra och rör om väl med händerna.
  4. Låt formen stå i ugnen i 10 minuter.
  5. Tillsätt pumpafröna, vrid ner värmen till 175 grader och stek i 10 minuter till.
  6. Smula över fetaosten.

8) Varm nudelsallad med kyckling

varm nudelsallad

Läs mer om Wellies prova på-erbjudande här!

Du behöver för cirka 1 portion:

50 g äggnudlar

2 kycklinglårfiléer

50 g broccoli

8 små champinjoner

0,25 st purjulök

0,5 st röd paprika

2 msk thai sweet chili sås

1 msk kikkomon soja

neutral olja till stekning.

Så gör du:

  1. Dela champinjonerna i kvartar, skölj grönsakerna och dela broccolin i buketter med några centimeter kvar av stammarna som du sedan klyver ytterligare en gång på längden. Kärna ur och strimla paprikan nålfint. Snitta purjolöksbiten på längden innan du sköljer den. Lägg den platt mot en skärbräda och strimla långa, tunna stickor.
  2. Skär kycklingfilén i smala bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och ge bitarna en lätt stekyta. Blanda sedan ner purjo, svamp och paprika och stek på medelvärme tills grönsakerna mjuknat något. Kycklingen måste vara genomstekt.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Slå av kokvattnet i ett durkslag.
  4. Blanda ner nudlarna i stekpannan tillsammans med chilisåsen och sojan. Rör om med en trägaffel så att alla ingredienser blandas.

9) Linssoppa

linssoppa

Du behöver för cirka 4 portioner:

3 selleristjälkar

2 gula lökar

1 msk olivolja

370 g passerade tomater

1 tsk mald kanel

1 tsk mald ingefära

1 tsk gurkmeja

2 tsk salt

0,5 tsk grovmalen svartpeppar

1 hönsbuljongtärning

7 dl vatten

1 burk kikärter (400 g)

1 dl gröna linser

koriander och persilja.

Så gör du:

  1. Hacka sellerin i tunna bitar och finhacka löken.
  2. Fräs mjuka i olivoljan, tillsätt passerade tomaterna, kryddorna, salt och peppar, buljongtärningen och vattnet. Sjud under lock i cirka 20 minuter.
  3. Tillsätt kikärtorna och linserna och sjud i cirka 25 minuter till, tills linserna är klara. Klipp över koriander och persilja vid servering.

10) Kesofrukost

kesofrukost

Du behöver för cirka 1 portion:

250 g keso (4%),

50 g äpple

20 g valnötter

lite kanel

Så gör du:

  1. Riv eller hacka äpplet fint. Hacka nötterna. Fördela över keson och strö över kanel.

11) Hallon och kokossmothie

hallonsmoothie

Du behöver för cirka 1 portion:

125 kesella

1 dl kokosmjölk

1 dl mjölk

1 dl frysta hallon

1 msk pumpafrön

Så gör du:

  1. Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör till en slät drink.

Vill du ha fler recept som gör att du kan må bra samt njuta av god mat? Spana in Wellies prova på-erbjudande här


TEXT: ANDREAS QUENSEL