Att avsluta middagen med en god efterätt är svårslaget. Även den som gör en hälsosatsning vinner på att unna sig då och då. I Wellie-appen finns massvis av goda recept - alla utvalda och anlyserade av ett helt team av kostexperter. Här bjuder vi på ett smakprov.
LÄS OCKSÅ: Att njuta är ett sätt att lyckas

1. Apelsin med ingefärskvarg och kokos

6apelsinochingefrskvarg-tif-cnv Det behöver du för 1 portion:
200 g kvarg naturell (0,1 %)
färsk riven ingefära
100 g apelsin
1 msk kokosflingor
Så gör du:

  1. Blanda kvargen med ingefära.
  2. Tärna apelsin och blanda ner i kvargen. Toppa med kokos.

Kom i form med Wellie - utan att räkna kalorier! Läs mer och bli medlem här

2. Chokladpudding med smak av hasselnötter

chokladpudding-med-smak-av-hasselntter Det behöver du för 4 portioner:
2 dl hasselnötsmjölk
2 rågade matskedar osötat jordnötssmör
100 g mörk choklad
Till servering:
vispad grädde och kakao
Så gör du:

  1. Hetta upp hasselnötsmjölken i en kastrull. Dra den av värmen och rör ned jordnötssmör och choklad. Rör noga tills alltsammans smält och är slät.
  2. Slå upp i små koppar eller glas och ställ kallt till servering.
  3. Toppa med vispad grädde och siktat kakaopulver.

PROVA PÅ-ERBJUDANDE: Testa Wellie 2 veckor gratis - därefter 149kr/mån

3. Frusen saffranskvarg med kryddiga varma plommon

frusen-saffranskvarg-med-kryddiga-varma-plommon Det behöver du för 4 portioner:
Frusen saffranskvarg
250 g kvarg, naturell, 10 % fetthalt
1 pkt saffran
2 msk flytande honung
1/2 apelsin, finrivet skal och saft
Kryddiga plommon
4 plommon
2 dl björnbär
1 msk flytande honung
2 krm malen kanel
1 krm kardemumma
Till garnering
lite rivet apelsinskal
några körsbär eller andra färska bär
Så gör du:

  1. Frusen saffranskvarg: Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Sätt in skålen i frysen.
  2. Vispa upp kvargen varje timme med en elvisp tills den frusit till en krämig, fast konsistens. Det tar cirka 3–4 timmar.
  3. Kryddiga plommon: Kärna ur plommonen och skär dem i tärningar.
  4. Lägg tärningarna i en kastrull. Värm på medelvärme.
  5. Tillsätt björnbär, honung, kanel och kardemumma. Låt allt sjuda upp. Ställ kastrullen åt sidan.
  6. Servering: Lägg upp den frusna saffranskvargen i skålar. Servera med de kryddiga plommonen, apelsinskal och körsbär.

LÄS OCKSÅ: Gott och nyttigt: Tips på 5 snabba middagar

4. Jordgubbsglass med chokladrippel

jordgubbar Det behöver du för 2 portioner:
125 g kesella (1%) fett
1,5 dl frysta jordgubbar
10 g mörk choklad
Så gör du:

  1. Lägg kesella och jordgubbar i en mixer och kör till en slät massa. Hacka chokladen fint och blanda ner. Häll blandningen i en frystålig behållare och ställ den i frysen i cirka en timme. Då har den perfekt konsistens – ät genast!
    Den som vill gå ner i vikt kan inte njuta av den här efterrätten dagligen, se den mer som en lyx att njuta av nån gång ibland med några veckors mellanrum. Receptet kommer från “LCHQ Lågkolhydratkost av högsta kvalitet” (Fitnessförlaget).

LÄS OCKSÅ: Så kan du gå ner i vikt med Wellie - utan att räkna kalorier

5. Vaniljfrutti med äpple och kanel

vaniljfrutti-med-pple-och-kanel Det behöver du för 4 portioner:
250 g keso
2 dl havreyoghurt med vanilj
2 msk sukrin
Till servering:
1 äpple
lite malen kanel
Så gör du:

  1. Blanda keso, havreyoghurt och sukrin. Fördela i fyra glas.
  2. Skiva äpplet och stick ned några skivor i kesoblandningen och pudra över lite kanel.

Nyfiken på Wellie? Läs mer om prova på-erbjudandet här
FOTO: WOLFGANG KLEINSCHMIDT, MARTIN CEDERBLAD, KAROLINA OLSON HAGLUND, MALTE DANIELSSON, FRIDA WISMAR