FAQ

Medlemskap och villkor

Vad kostar det att vara medlem i Wellie?

Ordinarie pris för en prenumeration är 149 kronor i månaden – utan bindningstid.

Var hittar jag särskild information enligt distansavtalslagen?

Här hittar du den särskilda information som du som konsument har rätt att ta del av, enligt lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokal.

Vad innebär det att jag får testa gratis i två veckor?

Som ny prenumerant får du möjlighet att testa Wellie i två veckor utan kostnad. Om du avslutar din prenumeration inom den angivna tiden kommer inga pengar att dras från ditt konto.

Hur blir jag medlem?

Besök www.wellie.se där du kan skapa ett konto och påbörja ditt medlemskap. Det är först efter att du blivit medlem som du kan logga in i appen. Du får ett mejl med inloggningsuppgifter.

Hur avslutar jag min prenumeration?

Du kan när som helst avsluta ditt medlemskap. Skicka ett mejl till kundservice@wellie.se. Om du är betalande medlem kan du fortsätta använda Wellie till dess att den förbetalda månaden är slut.

Hur hanterar ni mina kunduppgifter?

Du kan läsa mer om det här. Vi säljer inte personuppgifter vidare till tredje part men hanterar dem internt inom Bonnierkoncernen.

Vad är användarvillkoren?

Läs villkoren i sin helhet här. Du måste ha fyllt 18 år för att bli medlem. Medlemskapet är personligt och får inte överlåtas eller nyttjas av annan. Medlemsskapet fortlöper tills du själv säger upp det.

Hur beställer jag ett nytt lösenord?

Om du inte kommer in i appen kan du klicka på "Glömt lösenord" under rutan där du loggar in. Då får du ett mejl med en länk där du kan välja nytt lösenord.

Maten i Wellie

Vad är Wellies matfilosofi?

Att äta hälsosamt ska vara enkelt, gott och roligt. Wellie vill lära dig att göra bra matval som gör din kosthållning enklare och nyttigare. För att det ska bli hållbart även på lång sikt är det mat som funkar för hela familjen. Genom att äta bra råvaror behöver du inte bekymra dig om mängden eller att väga och räkna kalorier.

Är kostråden vetenskapliga?

Ja. De är framtagna av Fredrik Paulún och bygger på senaste forskningen kring mättnad, energiförbrukning och absorption av näringsämnen. Om man vill göra en långsiktig hälsosatsning är en extrem diet eller krav på att räkna kalorier inte det bästa. Risken är stor att man inte orkar hålla ut i längden.

Varför räknar inte Wellie kalorier?

Modern forskning visar att kalorier från olika råvaror ger olika effekt på kroppen. Så här förklarar Fredrik Paulún: Vissa kalorier är helt enkelt mer fettbildande än andra och därför går det inte att jämställa kalorier från olika råvaror. Vill du gå ner i vikt, eller leva hälsosamt, är det inte antalet kalorier som spelar roll – utan vilka råvaror du väljer att äta.

Vad är skillnaden på olika kalorier?

400 kalorier från chips är betydligt mer fettbildande än 400 kalorier från mandlar. Samma antal kalorier men helt olika effekt på din kropp och din vikt. Kroppen tar inte upp alla kalorierna från mandlarna, 25 procent avgår som värme i levern eller hamnar i toaletten. Äter du chips tar kroppen upp alla kalorier plus att insulinpåslaget gör att det blir extra fettbildande.

Är alla recept i Wellie nyttiga?

Ja. Vartenda recept är utvalt och granskat av Fredrik Paulún och hans team av näringsfysiologer. De har tagit hänsyn till varje recepts näringsinnehåll, mättnad och balansen mellan olika råvaror.

Måste jag följa kostprogrammen slaviskt?

Nej. Till varje måltid i kostprogrammet finns ett antal likvärdiga alternativ som du kan bläddra fram och välja mellan. Vi vet också att många vill göra lunchlåda av rester som blir över från middagen. Detta har vi tagit hänsyn till, med andra ord fungerar det utmärkt att hoppa över den föreslagna lunchen och istället äta gårdagens middag.

Hur gör jag med mellanmål?

Din hunger får avgöra. Om du blir hungrig mellan huvudmålen bör du absolut äta 1-2 mellanmål per dag, men det finns ingen anledning att tvinga i dig mellanmål om du inte känner behov av det. I appen hittar du hundratals förslag och recept på goda och snabba mellanmål.

Hur vet jag hur mycket jag kan äta?

"Du behöver inte hålla koll på exakt mängd mat i Wellie eftersom du äter sådan mat som mättar innan du äter för mycket. Dessutom är det mat som ger massor av näring så kroppen blir välmående och känner inga överdrivna behov av mer mat", säger Fredrik Paulún.
Läs mer här.

Hur går jag ner i vikt med skannern?

"Om du inte vill följa ett kostprogram blir skannern ett bra verktyg för dig att hitta mat som är bra för din hälsa och vikt. Genom att äta mat som får resultatet ”Toppen” och ”Ok” kan du gå ner upp till ett kilo i veckan. Det behöver inte vara krångligare än så eftersom det är mat som ger dig bra näring och mättnad och som dessutom främjar din fettförbränning", säger Fredrik Paulún

Hur avgör skannern vad som är bra mat?

Fredrik Paulún och hans näringsfysiologer har gått igenom drygt 50 000 livsmedel i Sveriges största livsmedelsdatabas och kategoriserat dem ur vikt- och hälsoperspektiv. Det är de resultaten du får via skannern. Ingen annan hälsotjänst har en sådan genomarbetad skanningsfunktion.

Vanliga frågor

Vad är Wellie?

Wellie är en hälsoapp som hjälper dig med kost, träning och motivation. Den passar dig som vill gå ner i vikt, men fungerar precis lika bra om du vill ha hjälp att leva mer hälsosamt men inte har viktfokus.

Vem står bakom Wellie?

Appen är framtagen av Bonnier News Lifestyle/Expressen tillsammans med näringsfysiolog Fredrik Paulún.

Hur kontaktar jag Wellie?

Du når vår kundservice via mejl: kundservice@wellie.se Öppettider: Vardagar: 9-16

Hur använder jag skannern?

Gå till streckkodsikonen i appens bottenmeny. Du behöver ge appen åtkomst till din mobilkamera för att detta ska fungera. Håll upp en vara med streckkoden framför din telefon så läser Wellie av den och ger dig besked om hur bra varan är. Om du kan äta obegränsat, om du ska äta med måtta eller helst undvika helt.

Vilka kostprogram finns?

Det finns sex kostprogram med olika mål. Exempelvis Wellie Quick för dig som vill gå ner upp till ett kilo i veckan. Vill du ha snabblagad mat finns Wellie Easy. Välj Wellie Vego om du är vegetarian. Vill du inte gå ner men börja äta mer hälsosamt är Wellie Happy ett bra val.

Vilka träningsprogram finns?

Det finns träningsprogram för alla nivåer. Till exempel: Kom igång, för dig som inte tränat tidigare eller haft ett uppehåll. Balans och lugn för dig som känner dig ur balans. Kraft och energi för dig som snabbt vill känna dig starkare.

Hur startar jag kost- och träningsprogram?

I appens bottenmeny finns programfliken näst längst till höger, där det också står program. Välj det program du vill starta genom att klicka på det. Tryck sen på ”Starta program” och bekräfta valet. Nu är du igång och appen kommer att skicka notiser till dig för att du enkelt ska kunna hålla koll på din kost/träning för dagen. Du kan när som helst avsluta programmet och starta ett annat istället.

Coacherna

Vilken hjälp får jag från coacherna?

Coachernas uppdrag är att inspirera och peppa dig att hålla fast vid och fortsätta din nya, hälsosamma livsstil. Du kan både ställa personliga frågor till dem eller ta del av filmer där de delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Hur kontaktar jag coacherna?

Har du frågor kring din kost, träning och motivation kan du som medlem skicka ett privat meddelande till coacherna direkt via Wellie. Klicka på pratbubblan i appens övre, högra hörn för att komma till meddelandefunktionen. Du kan också kontakta dem om du loggar in på wellie.se. Du får sedan svar från coacherna via mejl.

Vem är Fredrik Paulún?

Fredrik är en av Sveriges mest kända näringsfysiologer och har bland annat gett ut över 20 böcker om kost. Han är fyrabarnspappa och vet att vardagslivet kan vara stressigt ibland. I Wellie vill han ge dig verktyg att äta hälsosamt på ett enkelt och roligt sätt – utan pekpinnar.

Vem är Erika Kits Gölevik?

Erika är personlig tränare, yogalärare, författare, föreläsare och journalist. Hon vill hjälpa dig att hitta träningsglädje: "Det finns alltid någon typ av träning som passar och när du börjar träna regelbundet kommer du inte bara bli stark, smidig och uthållig – du blir också gladare, får lättare att koncentrera dig, ökar stresståligheten, sover bättre osv. Du har allt att vinna!

Vem är Maria Farm?

Maria är legitimerad psykolog och KBT-terapeut som ofta syns i media. Hon har en egen mottagning i Stockholm och för Wellie har hon tagit fram ett unikt program för hållbar livsstilsförändring. Hon ger dig övningar för att du ska förbereda dig på att hantera motgångar men också för att hålla din motivation på topp.

Psst! Du kan när som helst ställa en fråga till våra coacher och få svar från dem.

iconAlertCircle

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy och policy om cookies, punkt 12 och 13 i användarvillkoren. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här.